Skip to main content

Bloemenboerin & florist Melissa

boeketten en bloemenabonnementen in de regio Geraardsbergen

Wie ben ik?

Hoi!

Ik ben Melissa. Wist je trouwens dat mijn naam ‘honingbij’ betekent in het Grieks? Deze laatste is op zijn beurt dan weer gekend als de ‘Apis mellifera’ in het Latijn. Zo licht ik meteen al een tipje van de ecologische sluier.

Bloemenoogst op bloemenveld van Apis bloemen in Gerraardsbergen

Bloemen kweken en plukken in Geraardsbergen

Ontstaan vanuit mijn liefde voor bloemen en natuur

Graag stel ik me even kort aan je voor. Apis mellifera is ontstaan vanuit mijn liefde voor bloemen en natuur in het algemeen. Hoewel ik tijdens mijn studie de talige toer opgegaan ben, is mijn interesse voor fauna en flora steeds blijven sluimeren. Verder dan wat tomatenplantjes kweken op kot en een masterproef over religieuze plantnaamgeving, ging dit toen echter niet.

In 2020, want ja, iedereen zat in quarantaine, stak ik op goed geluk een dahliaknol in de grond en zaaide ik wat korenbloemen, reukerwtjes en cosmea. Dolgelukkig was ik, met de ontdekking van wat voor moois ik kon plukken voor mezelf, maar ook voor vrienden en familie.

Die zaai- en plukverslaving nam alsmaar toe, waardoor ik telkens meer soorten bloemen begon te zaaien en bijgevolg een grotere tuinoppervlakte inpalmde.

Sinds maart 2023 vertaalde die expansiedrang zich in de aanleg van een heuse pluktuin en de activiteit als ‘bloemenboerin’ in bijberoep.

Hoog tijd dus om iedereen te laten kennismaken met mijn passie en jullie te laten delen in mijn plukgeluk!

Stap je mee in mijn duurzame verhaal?

Liefs, Melissa